25.9.2024

Kierrätysasiat kuntoon


 

No ny o kierrätys ihan eri levelillä, kun hankin pihalle biojäteastian. Päädyin tuulettuvaan malliin (reiät sivuilla), joka voidaan tyhjentää neljän viikon välein. Aluksi näitä sai vain ruskeana ja heti kun kuulin, että tätä lähes mustaa väriä saatavilla, pistin tilaukseen. (Rauman Rtk-palvelu). Sekajäteastia tyhjennetään nyt 3 kuukauden välin. Kompostin kanssa en jaksanut alkaa pelaamaan, sillä biojätettä tulee sen verran vähän, että tuskin olisin sen saanut pidettyä "hengissä".

Tein itselleni biojäteastian keittiön pöytätasolle ja kanneksi löytyi vanha kattilan kansi. Voit tilata itsellesikin tälläisen purnukan hintaan 11€. Jos metsästät kantta vaikkapa kirppikseltä, halkaisijan on oltava vähintään 21 cm. Muttamia kansia löytyy aitastakin myynnissä.

Kahvisäkit ovat erittäin käytännöllisiä omassa kierrätyspisteessä. Ensin laitan pahvit, muovit ja pullot keittiön pieniin ämpäreihin. Sitten kun ne täyttyvät, tyhjennän ne säkkiin. Kun säkit ovat täynnä, ne on helppo heittää auton takapenkille ja käydä tyhjentämässä kierrätyspisteeseen. Säkkejä myynnissä aitassa pieni määrä. Juuttikankaiset 5€ ja sellaiset kevyemmät (kuvassa olevat) vain 3€. Säkeillä on paljon mutakin käyttötarkoituksia. Ne käyvät lahjasäkkeinä, penkinpäällisinä, pöytäliinoina, ovimattoina (sisälle kynnysmatto), ison kukkaruukun suojuksena ym.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti