28.6.2024

Kesä on täällä

Aitan pihapiirisssä viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Myynnissä myös jäätelöä ja sen valinta onkin suht helppoa, kun niitä on vain muutamaa lajia. Toista taas on purkkien kanssa, kun niitä löytyy aitasta varmaan 100 erilaista 😂 Tervetuloa viihtymään kesäiseen puutarhaan ja pieneen, vähän eriskummalliseen, kivijalkapuotiin!

Lapsilla oli hauskaa etsiessä puutarhan lukuisat koriste-eläimet (16 kpl), aittaan piiloutuneet pokemonit ja tutustuessa pieneen mökkiin "Huvikumpuun".

Pihan pöntössä asuu orava. Myynnissä vielä yksi kpl ol niingon gotonas tyynynpäällistä (13€). Syksyllä taitaa olla aika kunnostaa tätä pönttöä hieman. Oravaa ei näytä kyllä yhtään haittaavan pöntön ränsistynyt ulkonäkö.



Naulakko 25€.

 





Tulipa käytyä iltatorilla. Käyntikortteja sain annettua usealle sellaiselle henkilölle, joka ei tiennyt aitan olemassaolosta mitään. Vaikka Rauma on pieni ja aitta ollut jo 10-vuotta, niin silti kaikki eivät vielä tiedä paikasta. Onkohan mun markkinointi mennyt jotenkin pieleen 😅

Samassa paikalla monia monia vuosia sitten oli mummuni myymässä itsetekemiä paperikukkasia. Äitini avusti niiden tekemisessä. Käsityöperinne siis jatkuu .... Edessä näkyy myös jonkinlainen purkki 😮 Mummu oikealla lierihattu päässä.  Minä en ehtinyt koskaan tavata häntä.

Tässä kuvassa mummuni myös torilla kukkien kanssa

Heinäseivästikkaita ulos tai sisälle. Puunväriset 15€, maalatut 20€, ruusuköynnös 10€. Tikkaiden pituus noin 145 cm, joten ne mahtuu kuljettamaan auton takapenkillä.

Minulla alkoi 4 viikon loma päätyöstä ja se tarkoittaa sitä, että aitta on nyt entistä useammin auki. Viikottaiset aukikolot laitan sunnuntaisin purkkiaitta.fi sivuille. Otan mielelläni asiakkaita vastaa myös sopimuksesta, joten jos poikkeat Raumalla, eikä silloin olisi aukioloa, niin laita viestiä vierailuajan sopimisesta.

Isäni pruukkas sanoa aina loman alkaessa, että paras hetki kesälomasta on se, kun se alkaa, eikä yhtään lomapäivää ole vielä mennyt 😍 Näinhän se on ja nyt on se hetki. Ihanaa kesää kaikille ja toivottavasti tavataan aitalla!

24.6.2024

Idyllinen vierailukohde koko perheelle

Purkki Aitta on idyllinen retkikohde koko perheelle. Lapset voivat etsiä pihapiirin 16 eri koriste-eläintä. Suuriin ostoskeskuksiin tottuneille pienessä puodissa riittää ihmeteltävää niin aikuisille kuin lapsillekin. Jäätelötuutit maksavat vain 1€ kpl, joten herkuttelu ei tule kalliiksi.  Kuvassa Kyllikki-kauris.

Pihapiirin uusin asukki on tämä uljas joutsen.

Possut nauttivat nurmella kesäisestä auringosta.

Late-lammas on lasten ehdoton suosikki.

Lapsille on myös oma nurkkaus, jossa on eri aiheisia purkkeja.

Heinätyöt on jo tehty ja lakanat hulmuavat narulla. Pihalla monia istuinryhmiä, johon voi istahtaa ja nauttia kauniista miljööstä.



Aukiolot löydät www.purkkiaitta.fi sivuilta. Ne vaihtelevat viikottain, koska pidän itse heinäkuun lomaa päätyöstäni ja teen muutamia pieniä kesäretkiä, jolloin en pidä aittaa auki. Avoinna myös sopimuksesta, joten Raumalla käydessä, tätä kohdetta ei kannata jättää väliin. Tervetuloa aittaan ja koe jotain ainutlaatuista!

 

16.6.2024

Juhannustuliaiset aitasta

Juhannusviikolla aitta auki ke ja to 16-18, pe, la ja su 12-14. Muina aikoina myös sopimuksesta. Aitasta löydät persoonalliset mökkituliaiset huokealla hinnalla. Käsinmaalattu kivipöllö 15€, tuunattu linnunpönttö 20€.

Tyynynpäällisiä, takuulla uniikkeja, löytyy useita erilaisia 13€, Tonttunaulakko 20€.

Liekkimeren käsintehty kynttilä 15€.

Taskupurkeissa suomen lintuja tai kesäisiä postikortteja, 11€.

Pieni leppäkerttukivi 1€.

Terveissi Raumalt purkki, korttia pystyy vaihtamaan. Purkin sisällä suklaalevy rauman murteisella tekstillä 17€, helmipurkin sisällä kahvipaketti ja pannulausta 21€.

Joutsen perhe taulu 50€.

Tyynyynpäällinen 13€, tervatonttu 15€, tonttu 6€, purkki tikkuaskilla 8€.

Kämmekkäitä tarvitaan välillä kesälläkin. Naisten malli 15€, miesten malli 17€.

Käsinmaalattuja tauluja.

Helmipurkki 12€,  valk. pionioksa 6€.

100% bambu-tiskirätti on erittäin imukykyinen, ekologinen ja konepestävä. Paljon eri värejä, 7€.

Tervatonttu tuo tuoksua ja tunnelmaa kesäsaunaan. Tontun pituus n 30 cm ja tontussa ripustuslenkki, joten helppo kiinnittää, 15€.

Saniaispurkki 10€, pannulaunen 5€.

Koristekivi 6€, talokyltti 10€, kauris puulaatikko 20€, talo lasipurkki 6€.

Tyynynpäällinen 13€

Tervatonttu, joka pysyy pystyssä. Vartalona pätkä heinäseivästä, 15€. Banaanisukat 15€. Pikkupurkki teepusseilla 6€.  Tuo juhannusvieraasikin tutustumaan ainutlaatuiseen käsityöpuotiin. Myös kesäisessä pihapiirissä on paljon katseltavaa. Tervetuloa!

 

9.6.2024

Avoimet puutarhat teemapäivä su 16.6. klo 12-17

Tervetuloa avoimet puutarhat tapahtumaan sunnuntaina 16.6. klo 12-17. Vuonna -32 rakennettua taloa ympäröi parikymmentä omenapuuta. Pihalla on paljon kauniita yksityiskohtia sekä monia istuinryhmiä, joissa voi nauttia kauniista miljööstä. Leikkimökistä "aikuisen naisen piilopirtistä", talon isolta terassilta sekä pihasaunasta saat varmasti ideoita kotiinvietäväksi.

Pääset myös tutustumaan pihasaunan sisustukseen.


Leikkimökki, joka nykyisin toimii emännän piilopirttinä "Huvikumpuna". Onko sinun pihalla lasten jäljiltä leikkimökkiä?. Tule hakemaan vinkkejä miten voisit sisustaa sen itsellesi.


Tervetuloa Huvikumpuun

Kylminä aikoina Huvikumpu lämpiää nopeasti sähkötakan avulla.



Käsityöpuoti on avoinna sunnuntaina klo 12-17. Pihapiirissä myynnissä (jos frouva purkki jaksaa leipoa aamulla) vastaleivottuja korvapuusteja sekä kasinpaahdettua kahvia.


Talon isolta terassilta voi löytyä joku kiva sisustusvinkki omallekin terassille. Tervetuloa viettämään kivaa kesäistä päivää tutustumalla puutarhaan ja ainutlaatuiseen käsityöpuotiin.


Sitä sun tätä


Saniaispurkit alk. 10€, pöllönaulakko 25€, pöllökivi 6€, virkattu ampparipesä 4€, kivi mehiläisillä 1€.

Myynnissä 100%  bambu-tiskirättejä. Ne ovat erittäin imukykyisiä ja konepestäviä. Näitä löytyy paljon eri värejä. Kiva vieminen hänelle, kenellä on jo kaikkea 7€. Aitasta löydät paljon kauniita ja käytännöllisiä tuotteita.

Tuoksua ja tunnelmaa kesäsaunaan tervantuoksuisella saunatontulla. Vartalona pätkä heinäseivästä, parrassa sekä juutti- että tervanaura. Pituus noin 35 cm. Sydämiin saa myös Mr tai Mrs tekstit. 15€.

Tontut myydään sellofaaniin paketoituna ja rusettia koristaa tekokoivunoksa, 15€

Tässä mallissa on ripustuslenkki, tontun pituus noin 30 cm, 15€.

Tikkaita löytyy tällä hetkellä vielä muutamia ja aiemmasta tiedosta poiketan, niitä tullaan valmistamaan vielä kesän aikana muutamia lisää. Maalatut 20€ ja puun väriset 15€.

Myynnissä kauniita ruusuköynnöksiä. Ne ovat kauniita esim. tikkaissa. Niillä voi somistaa vaikkapa juhlapöytää esim. hääparien, 10€

Käsinvirkattu kassi 12€. Valkoisissa aika pitkä olkain, joten näitä kannattaa tulla sovittamaan, että löytyy itselle sopivan kokoinen. Valitettavasti vain nämä myynnissä eikä ole tulossa lisää.


Tikkaat on ollut aitassa tavaroiden esillepanossa mutta myyn ne nyt pois hintaan 10€. Kranssi on pihapiirin koivunoksista 8€. Kirppistuote; siivet 3€ ja sydän 3€. Tervetuloa elämykselliseen aittaan, joka kätkee sisälleen paljon kaikkea kaunista. Myös pihapiirissä on paljon katseltavaa, joten kannattaa varata kunnolla aikaa vierailuun. Muistathan, että avoinnna myös sopimuksesta! Laita viestiä  045-1396960!